Zelf kaas maken #2

Heey!
Na een weekje de kaas omdraaien ging het allemaal goed. Tot vandaag…

image

En mijn bedoeling was niet bepaald om schimmelkaas te maken…

Dus ik ben alleen thuis, draai mijn kaas om en aan beide kanten (inc. zijkant) zitten behaarde/ gekleurde plekjes. SHITT

Tja, toen moest ik heel fijn die plekjes eraf snijden.
Daarna heb ik hem in de koelkast gezet.

Waarom ik denk dat mijn kaas beschimmeld is:
– het is te warm in de kelder.
Hij moest op een gekoelde plek bewaard worden en ik heb net opgemeten dat het in de kelder 19 graden is. DUH 😂
– ik had geen schone handen tijdens het omdraaien. HygiΓ«ne is nogal belangrijk voor zuivel producten, was dus altijd je handen goed zeep voordat je aan de kaas gaat zitten!

Hij trouwens al iets geler geworden!
En nee, niet van de schimmel! 😂😂

Dus mijn tips zijn om ze op een KOELE plek te bewaren, en dus goed je handen te wassen. Hoewel bij mij denk ik de oorzaak is dat het te warm was, maarjaa…

Ik hoop dat het wel gaat lukken in de koelkast…
(Ik hou namelijk niet van schimmelkaas…)😂

Wish me luckk 💋

16 gedachten over “Zelf kaas maken #2

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: