Kaas-uienbrood op z’n italiaans

Hey, het is vakantie! 😍
Maar helaas werken mijn ouders deze week nog, dus verveel ik me s’morgens want in de middag doe ik meestal wat met vriendinnen.
Vandaag ook, maar dit keer kwam m’n moeder thuis lunchen.
Dus ik dacht: laat ik haar verrassen met onze verslaving: kaas uien brood!
Bij ons dichtbij is een bakker die het ook verkoopt en we halen het soms.
Maar ik wou het net even anders maken. Op z’n italiaans! En pas op, op een stukje na is het brood opgegaan:)

Nodig voor 1 brood
– 350g bloem
– 190 ml lauw water
– parmezaanse kaas
– olijfolie
– 3 uien
– 2 á 3 takjes rozemarijn
– zakje gist (7 g)
– jodiumzout

Verwarm oven voor op 200 graden.
Mix met de deeghaken de bloem, het water, een scheut olijfolie, flink wat zout en de gist door elkaar totdat het een beetje aan elkaar plakt en je het kan kneden.
Maak er een bol van en rol hem in plastic folie. (Goeie manier van rijzen!)
En leg er nog een theedoek over.
Laat minimaal een half uur rijzen.
Snijd de ui en rasp parmezaanse kaas (hoeveelheid kaas naar keus…)
Als het klaar is met rijzen plet je hem met de deegroller en verspreid het deeg over de bakplaat. Verdeel nu de ui erover en dan de parmezaan en rozemarijn. De ui lijkt heel veel, maar die slinkt in de oven. Doe hem 30 minuten in de oven.

XXX

PS: ik had nog een tip voor uien snijden, om geen tranen te krijgen! 😂 namelijk: maak het mesje, snijplankje, en je handen nat. Ik moet serieus niet meer huilen!

image

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: