Koken: Mexicaanse wraptaart

Heey! Normaal kook ik elke vrijdag, maar gister was er bezoek dus toen dacht ik dan doe ik het dan wel. Ik vind het altijd leuk om een eigen recept te bedenken, maar vaak heeft het wel iets weg van een ander recept. Zoals wat ik gister maakte: een Mexicaanse wraptaart! Het heeft iets weg van chili con carne met tortillas. Eigenlijk is het dat ook, maar dan serveer je het veel leuker en de wraps worden aan de bovenkant lekker knapperig!
Nodig voor 1 goed gevulde taart (wij maakten hem met 6 personen op)

– pakje tortillas (4 tot 8)
– 500 g rundergehakt
– 2 blikjes mais
– 2 blikjes kidney bonen
– 1 blikje ananas stukjes
– anderhalfblikje tomatenpuree
– 3 eieren
– olie
– 1 zak tortillachips
– geraspte kaas
– evt. Salsa dip of guacamole, cashewnoten zijn ook wel lekker in de taart.

– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Doe een beetje olie of boter in de pan en voeg daarna het gehakt toe. Bak het tot alles een beetje bruin is. Giet de mais, bonen en ananas af en gooi deze ook in de pan. Roer het even en gooi dan de tomatenpuree erbij. Dan de eieren. Roer goed zodat overal tomatenpuree en ei aanzit en zet het dan uit.
– Vet een springvorm in en verdeel tortillas erin. Ik had 8 kleine, dus ik had onderin 2/3 lagen en aan de zijkanten 1 laag. Dan loopt het er ieder geval niet uit, dunner kan denk ik ook wel maar ik vind dik wel het lekkerst;). Doe het gehakt mengsel uit de pan en doe het in de vorm op de wraps. Bedek het met tortillachips en doe er dan kaas over. Doe in de oven en zet hem er 20 minuten in met 20% combi magnetron. Hij kan best langer, als je dat lekker vind. Ik had de rest van de chips op tafel gezet, met salsa dip en guacamole. Snackt wel lekker weg. Eet smakelijk!

PS: je kan ook bijvoorbeeld een japanse sushiversie maken! Gewoon de norivellen als rand en onderkant, en sushi rijst met surimi zalm en zeewier als vulling. Deze hoeft niet in de oven. Kisss💞

image

Advertenties

2 gedachten over “Koken: Mexicaanse wraptaart

Voeg uw reactie toe

  1. Pingback: Havermoutwraps 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: